Resa till Karibien – vad finns att göra?

Karibien består av drygt 7000 öar och dom flesta är minst sagt paradislika, med långa sandstränder, vajande palmer och turkost vatten. Att resa till Karibien är populärt och det finns mycket att göra oavsett resmål. Nedan följer tips på aktiviteter, sevärdheter och annat som gör resan extra minnesvärd.

Resa till Karibien för sol och bad

Karibien och dess tropiska klimat gör det till ett populärt område för sol, – och badsemestrar. Vädret och klimatet är som bäst under vintern, då temperaturerna ligger mellan ca 26–29 grader. Under denna period skiner solen över öarna men från och med april och fram till november kan vädret vara varierande med både regn och orkanvindar.

Aktiviteter

Vilka typer av aktiviteter dom finns att tillgå vid en resa till Karibien kan förstås skilja sig beroende på resmål men på flera håll finns bra vatten för både surfing, snorkling och andra vattenaktiviteter. Båtturer är vanligt förekommande i övärlden och dom stora kryssningsfartygen som åker runt är många.

Flera av öarna erbjuder även roliga aktiviteter som lämpar sig för barn, så som delfinsafari och flytande vattenland intill stränderna.

Sevärdheter

För den som gillar att se och upptäcka finns många sevärdheter att ta del av vid en resa till Karibien. Varje ö är på sätt och vis en sevärdhet i sig – men dom flesta har även något eget att erbjuda. Nedan följer några tips:

  • Crystal Caves, Caymanöarna – Underjordiska och upplysta grottor, belägna i tropisk regnskog.
  • Museo de la Revolucion, Havanna – Museeum som tidigare varit hem åt landets presidenter – här finns mycket att lära om Kubas historia.
  • Dunn´s River Falls and park, Jamaica – Pampigt vattenfall omgivet av grön regnskog.

Olika öar bjuder som sagt på olika sevärdheter och för att uppleva så mycket som möjligt är det en bra idé att göra en plan för vistelsen, utifrån resmålet.

Äta och dricka gott

Karibisk mat är ofta färgsprakande så väl som välsmakande. Vid en resa till Karibien är det väl värt att leta efter några lokala pärlor till restauranger, som erbjuder fisk direkt från havet eller goda grytor med lokala råvaror och kryddor.

Under en resa till Karibien kan det också vara värt att prova på olika typer av lokal rom. Rom kommer nämligen ursprungligen från just Karibien och på vissa platser finns möjlighet att besöka destillerierna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *