Aktiviteter vid resor till Mallorca

La Seu, Palmas katedral

Ett av Palmas största turistmålen är den 1300-talskatedralen La Seu. Det är en pampig katedral som dominerar hela hamnen och den är symbol för makten och rikedomen hos Mallorcas kristna erövrare. Man tror att Jakob I gav order om att bygga katedralen 1230, man byggde egentligen om en befintlig moské som fanns på platsen.

Parc de la Mar

Parken bredvid katedralen Parc de la Mar och är en vacker oas att promenera runt i. Den har både en anlagd sjö och ett par mysiga kaféer. Den absolut bästa delen av Palmas gamla mur ligger utmed Parc de la Mar.

Castell Bellver

Som man ser ifrån stadskärnan. På 1300-talet var det vackra och praktfulla slottet Castell de Bellver utanför Palma en stark fästning. Senare har den varit både ett kungligt sommarresident och fängelse. Slottet är omgivet av doftande pinjeskogar och har en fantastisk utsikt.

Stadsmuren

Alcudia har en mycket storslagen stadsmur som byggdes på 1300-talet efter att spanjorerna tagit över ön. Den har totalt 26 stycken vakttorn och flera portar i muren som man använde för att kunna försvara staden. Under 1800-talet böjade muren förfalla men idag är den restaurerad.

Romerska amfiteatern

Den enda på Mallorca. Här ges ibland konserter under åren.

Museu monográfic

Alcudias arkeologiska museum. Här finns föremål som härstammar från romartiden som man hittat vid utgrävningar.

Hidropark

En rolig park med vattenaktiviteter för hela familjen. Här finns vattenrutschkanor, pooler och roliga lekområden för barnen.
här finns även en minigolfbana med 54 hål med lätta och svåra hål för både vuxna och barn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *